DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Maso a výrobky

Maso a výrobky...
 
 
Po porážce má maso neutrální až mírně zásaditou reakci. Po několika hodinách maso tuhne (nastává tzv. rigor mortis) a nemá vlastnosti vhodné ke kuchyňské úpravě. Při zrání se v mase poraženého zvířete enzymatickým anaerobním pochodem z glykogenu tvoří kyselina mléčná. Maso měkne, stává se křehkým, získává chuťové a aromatické látky. Dobře vyzrálé maso je šťavnaté, příjemně aromatické a má přiměřenou konzistenci. Doba zrání je ovlivněna teplotou skladování. Při teplotě 2 až 4°C maso z hovězích kusů zraje přibližně 10 dní, telecí maso 3 dny.
 
Výrobky :
 Naše výrobky jsou z masa a koření, zásadně do nich nepřidáváme žádné náhražky jako je mouka, soja nebo separáty, snižujeme obsah "E" na nejnižší možné minimum. Všechny naše výrobky jsou vhodné pro bezlepkovou dietu, mohou je proto bez obav konzumovat osoby nemocné celiakií. Na základě ohlasů našich zákazníků víme, jak kvalitu vnímají, jak moc jim na ní záleží a jsme ujištěni, že v držení vysoké úrovně kvality našich produktů má smysl pokračovat. V naší prodejně máme jen a jen výrobky z vlastní produkce.